Dan Srednjoškolaca u SŠ Pregrada

I ove godine Vijeće učenika naše Škole obilježilo je Dan srednjoškolaca, kada se prisjećamo 17. studenog 1939. godine kada su praški studenti i srednjoškolci strijeljani bez suđenja zbog mirnog prosvjeda protiv nacističke okupacije svoje zemlje.

Danas je tako održan pub kviz u školskoj dvorani u kojemu je sudjelovalo po troje učenika iz svakog razreda. Treće mjesto dijelili su 3.a i 4.z razred, drugo mjesto osvojio je 2.d, dok je pobjednički razred, čiji sudionici dobivaju isprike za odgovaranje kao nagradu – 4.a razred. Čestitamo!

Organiziran je i likovni natječaj „Fotografiram, crtam, stvaram“. Žiri, u sastavu profesorice Tihane Masnjak te učenika 3.a razreda, Nike Pernar, Lovre Koreta, Sare Krajnik, Melanije Berc, Lee Beber i Gabriele Kralj, odabralo je najbolje radove koji će biti izloženi u auli Škole. Prvo mjesto osvojila je Marija Horvat iz 3.a razreda radom „Summertime sadness“, drugo mjesto osvojila je Nika Bešenski iz 3.a razreda radom „Vojnik“, dok je rad „Cvijeće u čizmi“ Ive Žlabur iz 2.z razreda osvojio treće mjesto. Žiri je i pohvalio tri rada, među kojima su rad „Ožiljak“ Hane Mokrovčak iz 1.k razreda, rad „Živim vu malome selu“ Marte Hercigonje iz 4.a razreda te „Odmor“ Gabrijele Očić iz 3.a razreda.

Svi dobivaju isprike, a oni nagrađeni i mali poklon.

Čestitamo svima, uživajte u produženom vikendu!

Vijeće učenika Srednje škole Pregrada

Obilježavanje Dana srednjoškolaca 2021. VIDEO