13. Sajam zdravlja

Dana 11. travnja 2019. godine u Krapini održan je 13. Sajam zdravlja povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.  Teme ovogodišnjeg Sajma zdravlja bile su: kutak za mame i bebe, preventivni kutak i kutak za dušu i tijelo, a učenici naše škole predstavili su se temom „Budi mentalno zdrav“.

Sudjelovali su učenici iz programa medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka te dentalni tehničar/dentalna tehničarka.

Učenici zdravstvenih programa zajedno s mentoricama Sonjom Potrebić, Katarinom Hrestak i Lucijom Haramina educirali su posjetitelje o važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje te o tome što pojedinac i društvo mogu učiniti za svoje mentalno zdravlje. Učenici su mjerili krvi tlak i razinu šećera u krvi. Posjetitelji su na našem štandu uživali u masaži naših fizioterapeuta, a naši su dentalni tehničari educirali posjetitelje o higijeni zubi i o procesu izrade zubnih proteza. Posjetitelje smo razveselili podjelom edukativnih brošura, a za najmlađe posjetitelje pripremili smo ilustracije crteža zuba.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.