Kutak za učenike

Natjecanja

Pročitajte više

Školski list ``Druga strana``

Iza nas je, nakon višegodišnje pauze prekinute prošle godine, novi broj školskog lista “Druga strana”. Svi članovi uredništva potrudili su se vama, našim dragim čitateljima, učenicima i nastavnicima, pružiti originalne i zanimljive tekstove koji opisuju događaje iz školske godine koja je uskoro iza nas, naše interese, a nadamo se i našu kreativnost te dar za novinarstvo. Razmišljali smo o predrasudama koje su ujedno i glavna tema ovog broja te smo obavili intervju s profesorom Bertekom, koji u našoj školi predaje glazbeni, u nadi da vam približimo i drugu stranu. Stranu u kojoj se ljudi susreću i nose s predrasudama te, na kraju, izlaze jači. Nadamo se da će vam tema ovogodišnjeg broja biti zanimljiva i poučna.

Zahvaljujemo svim članovima uredništva i svim povremenim i stalnim vanjskim suradnicima što su nam pomogli da ovaj broj našeg školskog lista stigne u ruke učenika i nastavnika.

Želimo vam svima dobar provod čitajući! Uživajte!

Mihaela Kovačić, glavna urednica

(U prilogu se nalazi novi broj školskog lista “Druga strana” u digitalnom obliku.)

Priloženi dokumenti:
Druga strana web 06 2017.pdf
***
Nakon nekoliko godina stanke “Druga strana” ponovno je s vama, a tema broja je Samopouzdanje. Biti samopouzdan danas nije lako, ali tekstovi koje smo pripremili mogu vam pomoći u tome. Ne dajmo da nas drugi ometu jer svatko od nas je lijep, svatko je jedinstven i toga se ne treba sramiti, već naprotiv, time se treba ponositi.
Čitajmo da ne ostanemo bez riječi i uživajte u “Drugoj strani”!
Redakcija “Druge strane”
Časopis možete otvoriti na sljedećoj poveznici: Druga strana.
Naši učenici naš su ponos i zahvaljujemo svima koji, uz brojne školske obveze, sudjeluju i u drugim aktivnostima, pa tako i natjecanjima. Ove godine postigli su sjajne rezultate, a ovim putem ispravljamo netočni navod. Na Županijskom natjecanju iz Kemije Lea Beber (2.a) osvojila je treće mjesto, a Ivana Smrkulj (2.a) četvrto mjesto. Velika isprika učenicama, ali i velika čestitka i zahvala svima koji sudjeluju na natjecanjima i pokazuju svoje znanje i izvan naše Škole! Samo tako nastavite i ne zaboravite da mi „Učimo glavom, srcem i rukama“!

Popis lektire

Vijeće nastavnika hrvatskog jezika SŠ Pregrada izradilo je popise lektira za sve razrede u šk. god. 2017./18. te iste možete preuzeti. Također možete preuzeti i kratke upute o tome kako voditi dnevnik čitanja i kako aktivno čitati.

Napomena: U tijeku školske godine moguće su promjene popisa lektire dođe li do promjena u naslovima u ispitnom katalogu za državnu maturu.