Aktivnosti koje Krapinsko-zagorska županija provodi uz Mjesec darovitosti

Povodom Međunarodnog dana darovitih, koji se obilježava 21. ožujka, Krapinsko-zagorska županija je organizirala Mjesec darovitosti (15. ožujka – 15. travnja 2024. g.). U cilju osvještavanja i podrške  darovitoj djeci, organiziran je bogat program uz brojne aktivnosti:

PREDAVANJE ZA RODITELJE I ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

U utorak 2. travnja 2024. g. u Gradskoj galeriji Zabok (Zivtov trg 10) održat će se predavanje za roditelje i odgojno-obrazovne djelatnike na temu „Dvostruko iznimna djeca“, s početkom u 18 sati. Predavanje će održati psihologinja i specijalistica za obrazovanje darovitih gđa Ksenija Ranogajec Benaković. Molimo da obavijestite roditelje (potencijalno) darovite djece i odgojno-obrazovne djelatnike te ih potaknute na sudjelovanje, s obzirom da se radi o vrlo važnoj i aktualnoj temi o kojoj je potrebno osvještavanje. Dvostruko iznimna djeca uz darovitost često imaju jednu ili više teškoća u razvoju kao što su poremećaji u učenju, ADHD i poremećaj iz spektra autizma, a naglasak se nerijetko stavlja na teškoću pa darovitost ostaje neprepoznata. Broj sudionika je ograničen, a prijave su obavezne do 2.4.2024. g. do 12 sati putem poveznice: https://forms.gle/mHcLg5bAG47P4GJm7.

PREDAVANJE ZA ODGOJNO-OBRAZOVNE DJELATNIKE

U petak 5. travnja 2024. g. u Poduzetničkom centru KZŽ (Bobovje 52 G, Krapina) održat će se interaktivno predavanje za zainteresirane odgojno-obrazovne djelatnike na temu „Perfekcionizam“, s početkom u 9 sati. Predavanje će održati psihologinja i specijalistica za obrazovanje darovitih gđa Brankica Čavužić. Iako ne postoje znanstveni dokazi da su daroviti učenici veći perfekcionisti od učenika prosječnih sposobnosti, mnogi daroviti učenici su perfekcionisti.  Na predavanju će, između ostalog, biti riječi o obilježjima perfekcionizma i dimenzijama perfekcionističkog ponašanja, utjecaju uvjerenja o vlastitim sposobnostima na postignuće i motivaciju, a odgojno- obrazovni djelatnici imat će prilike i čuti kako podržati učenike kod kojih uočavaju potrebu za dodatnom podrškom radi smanjivanja perfekcionističkih briga i zadržavanja pozitivnih aspekta perfekcionističkih težnji.

Broj sudionika je ograničen (50), a prijave su obavezne najkasnije do 2. travnja do 12 sati putem poveznice: https://bit.ly/perfekcionizam.

POZIVAJU SE SVI ZAINTERESIRANI DA SE UKLJUČE!