12. Smotra “Dani E-medica 2019.”

I ove su godine učenice četvrtog i petog razreda smjera medicinska sestra/tehničar opće njege, Andeja Lovrenščak, Tea Fiket, Ana-Marija Galović, Silvia Kučko, pod vodstvom mentorica Martine Pavleković, Ivane Jedvaj i Kristine Sopina, sudjelovale na 12. Smotri “Dani E-medica 2019.” u Termama Tuhelj.

Smotra “Dani E-medica” godišnje je okupljanje svih učenika i nastavnika koji su prethodne školske godine sudjelovali u radu na učeničkim projektima E-medica. Projekt se realizira kroz pet segmenata: razmjena učenika, vođenje projektnih timova (net sastanci), web stranice, videokonferencije te godišnja smotra “Dani E-medica”. U četiri dana trajanja smotre u centru zbivanja i aktivnosti bili su učenici koji su kroz svoja izlaganja predstavljali svoje škole, pa su tako i naše učenice predstavljale školu projektom „Životni put (NE) ovisnika” (nositelji projekta) i „Trgovanje organima“ (suradnički projekt). Oba projekta nastala su kroz suradnju triju školu, SŠ Čakovec, SŠ Viktorovac, SŠ Šibenik, a bazirane su na zdravstvenim temama i primjeni novih informacijskih komunikacijskih tehnologija. Ove godine sastale su se 21 škola koje su u protekloj školskoj godini kroz razmjene i suradnju učenika radile na zajedničkim projektima. Pored prezentacija učeničkih projekata dio smotre bio je rezerviran i za stručna predavanja za nastavnike, za sport i rekreaciju u kojima su sudjelovale i naše učenice te je po prvi puta organiziran studijski izlet u Krapinske Toplice (posjet bolnicama i ranču Vrbanac).

Sam projekt predstavlja stvaranje nove virtualne zajednice i povezivanje svih zdravstvenih škola Republike Hrvatske i inozemnih škola (Slovenija, Srbija, Makedonija) kroz nove didaktičke pristupe poučavanju i učenju putem interneta.

I za kraj hvala kolegicama Vesni Belošević i Ljiljani Vranić te njihovim učenicima koji su svojim trudom doprinijeli u ostvarivanju projekta.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.