Donacija SŠ Pregrada Dječjem domu Zagreb

Istinski smo ponosni na uspješno ostvarenu suradnju naše škole i Dječjeg doma Zagreb. Humanitarnu akciju provodio je Volonterski klub na inicijativu samih učenika, članova Volonterskog kluba. Upravo su humanitarna djelovanja srž našeg Kluba. Pod nazivom „Djeca za djecu“ učenici naše škole pokazali su veliki odaziv i uspješno kroz protekla dva mjeseca skupljali odjeću i higijenske potrepštine za štićenike od 0 do 3 godine starosti. Od srca želimo zahvaliti svim razrednim odjelima i učenicima koji su se pojedinačno uključili. Zahvaljujmo i članovima Dramske skupine koji su zajedno sa slastičarima i njegovateljicama donirali sredstava prikupljena na Božićnom sajmu.

Donacija se realizirala 4. travnja 2023. godine. U ime članova Volonterskog kluba, Dječji dom Zagreb posjetile su učenice Mirela Mikac (2.c), Petra Barić i Martina Špoljar (3.a) u pratnji prof. Sanje Košutić Tušek. Po dolasku su ih dočekale djelatnice Doma, a potom je uslijedio susret i kratko druženje sa štićenicima u dvorištu Dječjeg doma, u kojem je smješteno 90-ak djece u dobi od 0 do 7 godina. Baš kao što kaže poznati citat: „Sva radost života stane u osmijeh djeteta“ u što smo se uvjerili i mi nakon ovog upečatljivog posjeta. Toj dječici najpotrebniji je topao i iskren zagrljaj pun ljubavi. U nastavku možete ukratko pročitati dojmove naših učenica.

„U jednoj rečenici teško je to izreći. Na prvi pogled pretužno, ali kad te uhvate za ruku i silno te žele upoznati, vidiš koliko nekome nešto malo zapravo puno znači. Oni su dokaz da i dalje postoji dječja neiskvarena ljubav. Iskustvo za cijeli život.“ (Mirela)


„Zaista predivno iskustvo koje ću svakako pamtiti cijeli život i drago mi je što sam imala priliku sudjelovati u ovoj akciji. Teško je vidjeti u kakvim uvjetima ondje djeca žive, no najtužnije od svega je što traže samo malo ljubavi i obiteljske topline koju nemaju priliku osjetiti. Kratko vrijeme provedeno s njima, uljepšalo im je dan baš kao i nama. Nadam se budućoj suradnji!“ (Petra)


„Bilo je predivno uljepšati im dan, makar na kratko. Još nikad nisam doživjela da se netko može toliko veseliti našoj prisutnosti i da im toliko znači to vrijeme provedeno u igri s nama. Čovjek ne može ostati ravnodušan pokraj njihovih osmijeha. Nadam se da ću ponoviti ovo iskustvo koje će mi ostati predivna uspomena za cijeli život.“ (Martina)

Gabrijela Očić (4.a)