“Health Behaviour of School Children (HBSC) Survey – Schools for Health in Europe (SHE) Pilot Project (završna evaluacija projekta)

U petak 25. siječnja u Srednjoj školi Pregrada održano je završno događanje pilot projekta Svjetske zdravstvene organizacije pod nazivom “Health Behaviour of School Children (HBSC) Survey – Schools for Health in Europe (SHE) Pilot Project, December 2018 – February 2019”.

Srednja škola Pregrada jedna je od dvije srednje škole u Hrvatskoj koja uz još četiri europske zemlje (Moldavija, Makedonija, Škotska i Wales) sudjeluje u navedenom pilot projektu. Sudjelovanje u pilot projektu dobila je temeljem uključenosti u Mrežu škola koje promiču zdravlje (tzv. SHE škola) od šk. god. 2016./17., odnosno kao jedna od osam srednjih škola u Hrvatskoj koje na strukturiran i sustavan način vode brigu o zdravlju i dobrobiti svojih učenika i osoblja.

Na događanju su, uz učenike i nastavnike škole, sudjelovale predstavnice Agencije za odgoj i obrazovanje i tim iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koji koordinira projekt na nacionalnoj razini.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.