Izašao je novi, 12. broj “Druge strane”, lista učenika Srednje škole Pregrada!

Dragi čitatelji,

ove godine nastavljamo sa stvaranjem još jednog izdanja školskog lista „Druga strana“. Da se prisjetimo, prošle smo godine naučili kako voljeti sebe i raditi na sebi. Ove godine, u još jednoj zbrkanoj situaciji uz izolacije i online nastavu, predstavljamo novu temu: „Različiti, ali isti“.

Svi smo mi po nekim osobinama različiti, jedinstveni. Izdvajaju nas razne sitnice, ali svi smo mi ljudi s emocijama. Svatko se od nas bori s nečim u sebi i oko sebe, kao i osobe druge rase, nacionalnosti, drugačije vjere ili seksualnosti. Niti one se ne bi smjele sakrivati, vrijede jednako. Nadam se da smo im uspjeli nekako pomoći u ovome što smo, kako bi se reklo, sklepali.

Zahvaljujem svim novinarima koji su zasukali rukave i predstavili neke od važnijih “utišanih” tema, ali i onima koji su pripomogli urediti i vizualno predstaviti sav trud i rad.

Isto tako, zahvaljujem ravnateljici i profesoricama koje su nas podržavale i davale nam savjete, ali i profesorima i učenicima koji su pomogli u stvaranju „Druge strane“ putem intervjua i anketa.

A sada, smjestite se i uživajte u onome što slijedi, možda se u nečemu i pronađete.

Najvažnije od svega, pokušajte naše riječi pretvoriti u djela jer mi ipak učimo „glavom, srcem i rukama“!

Glavna urednica Lea Beber

Školski list možete pročitati na poveznici: DRUGA STRANA