Izašao je novi, 13. broj “Druge strane”, lista učenika Srednje škole Pregrada!

Dragi čitatelji,

protekle smo godine intenzivno gradili temu društvene problematike, a ove godine, kada smo slobodni od mjera COVID-19 pandemije, prihvatili smo se još ozbiljnije teme. Predstavljamo vam nešto poznato, ali ipak nepoznato: klimatsku krizu, kao i brojne intervjue te govorimo o velikom odmoru, uspjesima i obilježavanju 25. rođendana Škole!

Tema broja: Ne moraš biti biljka da budeš zelena

Kada čujete riječ ekologija, vjerujem, po glavi vam idu sve one dosadne lekcije iz biologije i kemije. Ovim smo putem htjeli pokazati da su površnost svega što učimo o tome u školi i oni dublji slojevi koji se zapravo događaju oko nas, dvije različite stvari. Ekologiju mnogi danas izbjegavaju iako je to pitanje vrlo važno. To je često tako zbog poveznice sa školom, društvenih stigmi i propagande koju mnogi na pozicijama moći šire. Nadam se će poruka koju smo „sklepali“ kroz ovu temu potaknuti i osvijestiti mlađe, ali i starije generacije, o situaciji u kojoj se nalazimo.

Želim vam sretno čitanje, da naučite nešto novo i zanimljivo, a kasnije možda i djelujete tako da iskoristite svoje znanje.

Mi smo ipak škola koja uči srcem, glavom i rukama!

Glavna urednica Rina Pavić

Školski list možete pročitati na poveznici: DRUGA STRANA