Literarni rad naše učenice Lee Beber predložen za državnu razinu LiDraNa

Županijska smotra LiDraNo održana je u četvrtak, 2. ožujka 2023. u Srednjoj školi Krapina. Na smotri je sudjelovalo ukupno 227 učenika i 73 mentora iz 23 osnovne i osam srednjih škola.

U kategoriji dramski izraz, pojedinačni nastup, monolog su izvele Lea Beber, kazivajući ulomak iz romana „U registraturi“ A. Kovačića, i Nika Pernar, izvodeći monolog prema tekstu M. Bogavac „Balerina“ (objema mentorica: Danijela Barilar Šterbal).


U kategoriji dramski izraz, skupni nastup sudjelovali smo s predstavom „Zlatin svijet“, za koju su tekst pripremile učenice Lea Beber i Petra Posilović, a na sceni su ga uprizorili: Lorena Grahovar, Nika Pernar, Luka Cerovec, Lorena Pavlinec, Laura Bračun, Lea Beber, Mateo Majcenić, Stjepan Šimunić i Danijel Družinec (mentorica: Danijela Barilar Šterbal).


Učenica Petra Posilović predstavila se i kao autorica novinarskog rada „Mentalno zdravlje“ (mentorica: Danijela Barilar Šterbal).


U kategoriji literarni izraz sudjelovale su Antonela Cesarec, autorica rada „Tak vam je to pri nas“ (mentorica: Marina Škrnjug); Petra Kunštek svojim radom „Vre ftičeki spiju i šume mučiju“ (mentorica: Marina Škrnjug) te Lea Beber, čiji je rad ,,MAOA gen” (mentorica: Danijela Barilar Šterbal) predložen za državnu razinu natjecanja.


Čestitamo!