Malonogometni turnir povodom 25. obljetnice rada Srednje škole Pregrada

Dana 15. prosinca 2022. (četvrtak) u sportskoj dvorani Srednje škole Pregrada, povodom proslave 25. obljetnice rada, održan je revijalni turnir u malom nogometu. Sudjelovale su ekipe veterana Hrvatskog nogometnog saveza, Nogometnog kluba Dinamo Zagreb, ekipa župana Željka Kolara te djelatnika škole.

Svojim prisustvom svečanost je podržao i Marijo Strahonja koji je uz Alena Gamilca, bivšeg učenika Škole, ujedno i sudio utakmice. Turniru su prisustvovale brojne osobe iz javnog i sportskog života Krapinsko-zagorske županije i grada Pregrade, a koje na različite načine podržavaju rad Škole ili s njom surađuju. Uz to valja posebno spomenuti prisutnost roditelja koji su Školi uvijek vjerni partneri.

Ovaj turnir održao se uz veličanstvenu igru hrvatske reprezentacije uz koju ovih dana slavimo domoljublje. Od nje učimo kako se do uspjeha dolazi jedino suradnjom, timskim radom i zajedništvom, a upravo su to temeljne vrijednosti koje živi i promovira škola domaćin. Zato je ova igra i ovo druženje potpora učenicima koji će već sutra postati promotori tih vrijednosti i naše Domovine. 

Svečanost je obogaćena solo pjevanjem učenica te nastupom školske navijačke skupine. Valja naglasiti da se radi o jedinstvenoj sportsko plesnoj aktivnosti u Krapinsko-zagorskoj županiji koja u Školi djeluje već dvadesetak godina i to kao izvannastavna aktivnost Tjelesno-zdravstvene kulture. Kroz to vrijeme postignuti su izuzetno zapaženi rezultati od kojih valja posebno istaknuti 10. mjesto na Europskom prvenstvu u Ljubljani 2007. što je ujedno i povijesni trenutak za hrvatski cheerleading s obzirom na to da je na Europskom prvenstvu po prvi puta imao svog predstavnika.   

Srednja škola Pregrada za svojih 457 učenika, uz redovnu nastavu s područja prirodoslovne gimnazije, medicinskih sestara opće njege/medicinskih tehničara opće njege, fizioterapeutskih tehničara, dentalnih tehničara, farmaceutskih tehničara, njegovatelja, kuhara i slastičara, organizira niz različitih aktivnosti. Među njima ističu se upravo brojne sportske aktivnosti u kojima učenici sve redom postižu zapažene rezultate. Uz ostale, valja istaknuti izvrsne rezultate državnih natjecanja iz nogometa, odbojke, plivanja, rukometa, košarke i plesa.