Međužupanijski debatni turnir u Velikoj Gorici

U subotu i nedjelju, 2. i 3. ožujka 2024., održano je Međužupanijsko natjecanje u debati za učenike srednjih škola. Debatni turnir održan je u Ekonomskoj školi Velika Gorica.
Naša je škola sudjelovala na turniru s jednom ekipom koju čine učenice Helena Krsnik (1.a), Marta Kovačević (2.z) i Rina Pavić (4.c), a vodila ih je mentorica profesorica Ana Planinc.
Iako potpuno nove u debatnoj priči i niti s jednom “utakmicom” u nogama, djevojke su postigle sjajan rezultat te pobijedile u 3 od 6 odrađenih debata što je izvrsno jer su na natjecanju bile ekipe koje se redovno natječu i na državnoj razini. 
Ekipe su se natjecale u tri kola pripremljene debate (teza: Smatramo da patenti donose više štete nego koristi) te u 3 kola ad hoc debate u kojima se teze dobiju na licu mjesta i debata se priprema sat vremena bez korištenja bilo kakvih izvora informacija i bez pomoći mentora.


U ad hoc debati teze su bile:
1) Trebalo bi legalizirati eutanaziju
2) Država bi trebala zabraniti kockarskim tvrtkama sponzoriranje timova i liga.


Važnije od samog natjecanja je ono što su učenice dobile tamo, a to su nova poznanstva koja su se već pretvorila i u prijateljstva.


Čestitamo našem debatnom debitantskom timu na sjajnom uspjehu!