Obavijest o popisu udžbenika za sve programe i sve razredne odjele SŠ Pregrada

Dragi učenici, poštovani roditelji!

Za školsku godinu 2020./2021., a prema kurikulu programa i predmeta Škole za život, izabrani su NOVI udžbenici za sve nastavne predmete za 2. i 3. razred prirodoslovne gimnazije; kao i udžbenici za Matematiku, Hrvatski jezik i strane jezike – također u 2. i 3. razredu naših zdravstvenih četverogodišnjih i petogodišnjeg programa. Novoizabrani su i udžbenici za stručne predmete u nekim zdravstvenih programima – razredima, koji su objavljeni u novom Katalogu udžbenika za strukovne škole (MZO). (Vidi: Excelova tabela odobrenih izabranih novih udžbenika SŠ Pregrada)

Za razredne odjele naših trogodišnjih ugostiteljskih programa ostali su nepromijenjeni popisi udžbenika, odnosno isti su kao oni objavljeni za školsku godinu 2019./2020. (pod Nastava – Nastavni programi i popisi udžbenika).

Razredni odjeli njegovateljica NEMAJU UDŽBENIKA, nego im predmetni nastavnici neposredno daju obrazovne materijale.

Drugi obrazovni materijali (DOM)– birani od strane predmetnih nastavnika, a odobreni od Agencija za odgoj i obrazovanje i za strukovno obrazovanje – nisu po Zakonu o udžbenicima obvezni, ali službenom objavom popisa udžbenika – svi udžbenici i DOM su obvezujući za učenike (predmetni nastavnik ih uključuje u svoj nastavni rad). Za učenike kojima neka lokalna zajednica osigurava besplatne udžbenike, DOM ne idu na taj popis, odnosno tzv. Druge obrazovne materijale kupuju roditelji učenika sami. Riječ je o atlasima, priručnicima, radnim bilježnicama i zbirkama zadataka (koje izdavači nude uz obvezne udžbenike).

Popisi udžbenika po razrednim odjelima bit će službeno objavljeni na mrežnim stranicama škole najkasnije do 1. srpnja 2020. – do tada će popisi biti dopunjeni s Drugim obrazovnim materijalima (DOM) koje AZOO i ASOO u suradnji s nakladnicima ažuriraju do tog datuma. Škole su obvezne objaviti prema MZO i na svojoj mrežnoj stranici konačan i odobren izbor udžbenika.

Na zadovoljstvo svih, popise udžbenika imat ćemo u zakonskim i praktičnim rokovima.

Ostanite zdravi!

Knjižničarka – koordinatorica za udžbenike SŠ Pregrada Bernarda Š.

Rezultati izbora udžb SŠ Preg 01062020