Obilježili smo Svjetski dan bolesnika

„Liječiti bolesne liječeći odnose“ moto je ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika koji se obilježava 11. veljače sa svrhom podizanja svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika i težnji za stvaranjem bolje zdravstvene zaštite koja će svakom oboljelom omogućiti dostupnu i kvalitetnu zdravstvenu skrb.

Svjetski dan bolesnika utemeljio je papa Ivan Pavao II kao spomendan Gospe Lurdske, s obzirom da je njezino svetište u Lourdesu poznato po brojnim čudesnim ozdravljenjima i veliko okupljalište bolesnika koji dolaze moliti za svoje zdravlje. „Nije dobro da je čovjek sam“ naslov je poruke pape Franje koji ističe da se liječenje ne smije svesti samo na zdravstvene usluge, već mora biti popraćeno „terapijskim savezom“ zdravstvenih djelatnika, bolesnika i članova obitelji.

Učenici naše škole smjera farmaceutski tehničar, fizioterapeutski tehničar i medicinska sestra/medicinski tehničar opće njege svojim radom u školi i u ustanovama gdje obavljaju vježbovnu nastavu, također su doprinijeli obilježavanju Svjetskog dana bolesnika.

Brinimo se o onima koji trpe i koji su sami, bolesni, nemoćni, siromašni…