Obrazovanjem za zaštitu sutrašnjice

U cilju podizanja svijesti i važnosti pristupu edukaciji o dijabetesu, uz slogan “Obrazovanjem za zaštitu sutrašnjice”, patronažne sestre u DZ KZŽ u suradnji s učenicima i nastavnicima Srednje škole Pregrade, organizirali su zajedničko događanje.

Učenici 5. razreda smjera medicinska sestra/tehničar, uz pomoć nastavnica Lucije Števinović i Kristine Pavić, sudjelovali su u ispunjavanju upitnika za procjenu rizika, mjerili su glukozu u krvi i krvni tlak te su educirali zainteresirane mještane. Učenici su na satovima Metodike zdravstvenog odgoja izradili promotivne materijale (brošure i plakate) koje su dijelili prolaznicima.

U prostorima Srednje škole Pregrada, učenici su uz pomoć nastavnika također proveli mjerenje glukoze u krvi i krvnog tlaka svim zainteresiranim učenicima i nastavnicima.

Na kraju dana prepunog događanja, ispred škole smo, kao znak solidarnosti prema osobama oboljelih od šećerne bolesti, oformili krug uz pomoć plavih balona koji su globalni simbol za svijest o dijabetesu.