Održan prvi koordinacijski sastanak u Medicinskoj školi Varaždin

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Autor: Marko Vrtar, 07. listopada. 2020.

Sudjelovali smo na prvom koordinacijskom sastanku koji se održan 18. rujna 2020. u Medicinskoj školi u Varaždinu. Srednja škola Pregrada uz Srednju školu Čakovec partner je na projektu Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin. Trajanje projekta je od 2020. do 2023., a njegova vrijednost iznosi 48.799.878,03 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.
Ravnateljica Medicinske škole Mirjana Grabar Kruljac, ujedno i voditeljica projekta najavila je višegodišnju suradnju na projektu, istaknula je da su svi suradnici na projektu bili vrlo uporni i kreativni u stvaranju aktivnosti kojima su obuhvaćeni: izrada standarda zanimanja, stručna usavršavanja, modernizacija kurikuluma i cjeloživotno obrazovanje. Istaknula je važnost aktivnosti na izradi standarda zanimanja Specijalist kirurške zdravstvene njege, Specijalist zdravstvene njege zdravog i bolesnog djeteta i adolescenta, Specijalist tehničar u operacionoj sali koji u Republici Hrvatskoj još uvijek ne postoje u tome obliku.
U nastavku sastanka predstavila je osobe iz škole nositelja projekta koje će sudjelovati u projektu, a to su: nastavnice Martina Đunđek, Marijana Dugi, Tamara Zadravec, Patricija Jakopović, Nataša Sajko, Arijana Bregović te dio članova projektnoga tima: Patricija Jakopović, Dino Žganec, Mihael Liber, Marko Vrtar i Nataša Narančić.
Predstavljeni su i suradnici iz škola partnera: Mirko Gašparić, Dunja Gašparić i Vesna Prepelić Đuričković iz Srednje škole Čakovec te Marinela Rožaj, Jasminka Miklaužić i Ivana Grilec iz Srednje škole Pregrada.
Ravnateljica je istaknula je da će škole partneri u projektu biti ravnopravne te imati jednake mogućnosti kao i nastavnici iz škole nositelja, što uključuje i cijeli niz stručnih usavršavanja po cijelome svijetu.

Foto: Dino Žganec

Marinela Rožaj, mag. sestrinstva

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.