Posjet Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Krapinske Toplice i Centru za odgoj i obrazovanje Krapinske Toplice

Već tradicionalno, učenici 3. razreda smjera medicinska sestra/tehničar opće njege obišli su svoja nova radilišta za obavljanje stručne prakse uz pratnju mentorica Karoline Strmečki i Kristine Pavić. Učenike i mentore je u bolnici primila glavna sestra bolnice Danijela Barić, kao i ravnatelj bolnice Danijel Javorić- Barić. Glavna je sestra učenike upoznala s načinom rada bolnice. Prošli su kroz cijelu ustanovu, do svih odjela koji će im ubrzo postati novi „dom“.  U obilasku su se mogli upoznati s glavnim sestrama odjela, voditeljima tima, ali i dobiti uvid u to o kojim će pacijentima uskoro morati brinuti.

Nakon obilaska bolnice, učenici su se uputili i u obilazak Centra za odgoj i obrazovanje gdje ih je dočekala medicinska sestra Tamara koja im je ukratko prezentirala svoju ulogu u takvoj vrsti ustanove, što je izrazito bitno, kako bi shvatili ulogu medicinske sestre na različitim radilištima s kojima se mogu susresti.

Učenici su se s obilaska vratili puni dojmova, u iščekivanju što bržeg dolaska na radilišta koja su mogli vidjeti u bolnici.