Sajam zdravlja

5. travnja 2018. godine u Donjoj Stubici održan je 12. Sajam zdravlja povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.  Moto ovogodišnjeg Sajma zdravlja bio je „Zdravlje za sve“, a učenici naše škole predstavili su se temom „Tijelo pamti“.

Sudjelovali su učenici iz programa medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, fizioterapeutski tehničar/fizioterapeutska tehničarka te dentalni tehničar/dentalna tehničarka.

Učenici zdravstvenih programa educirali su posjetitelje o važnosti prevencije i ulaganja u zdravlje te o tome što pojedinac i društvo mogu učiniti za svoje zdravlje tijekom cijele godine.

Posjetitelji su na našem štandu uživali u masaži od strane naših fizioterapeuta, imali su mogućnost aktivno vježbati s učenicima koji su prezentirali vježbe sa štapom, loptom, zainteresirano su promatrali naše medicinare koji su im predočili kako opojna sredstva utječu na organe te prikaz organskog sustava osobe koja ne koristi opojna sredstava.

Naši dentalni tehničari educirali su o higijeni zubi, o procesu izrade zubnih proteza, prikaz modela. Posjetitelje smo razveselili ružama od krep papira, podjelom edukativnih brošura, a za najmlađe posjetitelje pripremili smo pjesmice te ilustracije crteža zuba.

 

U prilogu možete vidjeti fotografije.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.