Srednja škola Pregrada domaćin transnacionalnog sastanka u sklopu programa Erasmus+

Od 6. do 9. svibnja 2018. u Srednjoj školi Pregrada boravila su dva nastavnika iz njemačke škole Westerwaldschule Waldernbach u sklopu KA2 Erasmus+ projekta Geschichte interkulturell erleben für eine starke gemeinsame Zukunft – Kommunikation als Schlüssel zum friedvollen Miteinander. Njemačke nastavnike dočekale su naše nastavnice Alma Peljto i Valentina Kunštek koje su provele goste kroz Školu i Učenički dom te ih upoznale s načinom rada Škole.

Cilj sastanka bila je evaluacija učeničkog boravka u Njemačkoj u travnju 2018., razrada budućih projektnih aktivnosti, razgovor o gradnji druge polovice komunikacijske zvijezde te dogovor za dolazak njemačkih učenika u Hrvatsku.
S učenicima Erasmus grupe organiziran je zajednički doručak tijekom kojeg su učenici prezentirali Krapinsko-zagorsku županiju. Nakon doručka njemački nastavnici iznenadili su naše učenike pismima koja su im napisali njemački učenici.

Osim radnih aktivnosti našlo se vremena za obilazak Zagreba, Pregrade, Velikog Tabora, Muzeja Radboa i Novih Dvora u Zaprešiću.
U ime Srednje škole Pregrada njemačkoj školi Westerwaldschule Waldernbach poklonjena je fotomonografija “Hrvatska”.

U prilogu možete pogledati fotografije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.