Srednjoj školi Pregrada odobren novi projekt Erasmus+ KA2: školska partnerstva

Agencija za mobilnost i programe EU odobrila je Srednjoj školi Pregrada Erasmus+ KA2 projekt pod nazivom SpoLinaria – sportsko putovanje kroz zdravu europsku kulturu kuhanja (SpoLinaria – Eine sportliche Reise durch gesunde europäische Kochkultur). Radi se o projektu školskog partnerstva među školama Westerwaldschule Waldernbach iz Njemačke i Escola Secundária Francisco Rodrigues Lobo iz Portugala. Ovim projektom nastavljamo suradnju s dosadašnjom partnerskom školom iz Njemačke i radujemo se suradnji s novom partnerskom školom iz Portugala. Koordinator projekta je partnerska škola iz Njemačke. Za provođenje projekta Srednjoj školi Pregrada dodijeljena je financijska potpora u iznosu od 17.610,00 EUR iz EU programa Erasmus+. Predviđeno trajanje projekta je 18 mjeseci, od 1. prosinca 2019. do 31. svibnja 2021. Voditelji projekta su Valentina Kunštek, nastavnica njemačkog jezika i Igor Hustić, nastavnik tjelesne i zdravstvene kulture.

Glavni ciljevi projekta su osvijestiti kod učenika važnost zdravog načina života, isticati važnost zdrave prehrane i bavljenja sportom, poticati timski rad, poticati razvijanje komunikacijskih vještina i vještina u stranim jezicima, razvijati kreativnost i odgovornost učenika kroz njihovo sudjelovanje u planiranju i organiziranju projekta te u prezentiranju rezultata.

U projektu su planirane  tri aktivnosti – mobilnosti, u Njemačkoj u travnju 2020., u Hrvatskoj u rujnu 2020. i u Portugalu u travnju 2021. Osim sudjelovanja u mobilnostima tijekom trajanja projekta učenici će aktivno sudjelovati u svim fazama projekta od pripremanja za odlaske na mobilnosti  kao i u diseminaciji i evaluaciji projekta. Iz svake škole sudjelovat će osam učenika. Na temelju procjena razrednika, nastavnika stranih jezika i nastavnika tjelesne i zdravstvene kulture te motivacijskog pisma odabrano je osam učenika iz 1.a, 1.b, 2.a i 2.c.