Stručno usavršavanje nastavnice fizioteraputske skupine predmeta

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Sonja Potrebić, nastavnica fizioterapeutske skupine predmeta, iz Srednje škole Pregrada u sklopu projekta Uspostava regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin sudjelovala je na stručnim usavršavanjima.
Zajedno s nastavnicima Medicinske škole Varaždin te Srednje škole Čakovec sudjelovala je na stručnom usavršavanju u području fizioterapeutske procjene- Bowen tečaj kroz ukupno IV. Modula. Tečaj je započeo 26. ožujka 2022, a završio 26. lipnja 2022. Edukacija se održala u hotelu Antunović u Zagrebu u suradnji s Akademijom za manualno terapijo iz Ljubljane.
Bowen tehnika je manualna terapijska metoda koja je koristi specijalnim pokretima na mekom tkivu. Utemeljena je na cjelovitom pristupu zdravlju, a usmjerena poticanju optimalnog rada miofascijalnih segmenata, a svojim djelovanjem može aktivirati sposobnost tijela za usklađivanjem i uravnoteženjem funkcija koje su u disbalansu. Bazira se na holističkom pristupu, principu terapijskog djelovanja na cijelo tijelo, a ne samo na ozlijeđeni dio.
Sljedeće stručno usavršavanje održano je također u hotelu Antunović u Zagrebu, u periodu od 9. – 10. travnja 2022. Nastavnici Medicinske škole Varaždin, Srednje škole Čakovec i Srednje škole Pregrada (Sonja Potrebić) upoznavali su se s indikacijama, kontraindikacijama, dijagnostikom i nuspojavama vezanim za samu tehniku Dry Needlinga. Kroz praktičan rad nastavnici su usvojili vještinu tehnike Dry Needlinga u svrhu liječenja akutne i kronične boli mišićno koštanog sustava.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.