Stručno usavršavanje u Šibeniku, CARNET konferencija 2022.

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Nastavnice Ksenija Šaić i Marinela Rožaj sudjelovale su u sklopu RCK projekta na stručnom usavršavanju u STEM području – CARNET konferencija, CUC 2022: Otvaranje u zatvorenom svijetu – postdigitalna znanost i obrazovanje, u domeni informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT) i njezinih naprednih oblika korištenja u nastavi s naglaskom na moderne i inovativne pedagoške pristupe.

Konferencija se održala u Konvencijskom centru Amadria Park – Solaris u Šibeniku u trajanju od 26. do 28. listopada 2022. godine.

Program konferencije bio je fokusiran na teme vezane uz nove prilike koje pruža informacijsko-komunikacijska tehnologija – na primjenu umjetne inteligencije u obrazovanju, hibridno i fleksibilno obrazovanje. Ove godine prvi puta govori se o održivom razvoju, odnosno primjeni tehnologije za zeleni i održivi razvoj u školi. Konferenciju je samo putem online platforme pratilo oko 1500 sudionika – učitelja, nastavnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama, profesora s fakulteta, CARNET-ovih sistem inženjera i koordinatora, članova znanstveno-istraživačke zajednice, te informatičkih stručnjaka i gospodarstvenika iz područja informacijsko-komunikacijske tehnologije. Za njih i sudionike koji su fizički prisustvovali konferenciji tijekom tri dana organizirano je više od 50 radionica, niz interaktivnih izlaganja, tri pozvana predavanja, tri panel rasprave i dva okrugla stola. Uz veliku posjećenost osjetila se i dobra atmosfera tako da nam je izuzetna čast što smo imali mogućnost prisustvovati na CARNET-ovoj konferenciji.

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.