Studijska posjeta Kliničkom bolničkom centru Zagreb

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Nastavnica zdravstvene skupine predmeta, Marinela Rožaj, s kolegicama iz Medicinske škole Varaždin (Tamarom Zadravec, Marijanom Dugi, Patricijom Jakopović, Martinom Đunđek, Monikom Kos Gašparić) te kolegicom Valentinom Fabić iz Srednje škole Čakovec, sudjelovala je u studijskoj posjeti Kliničkom bolničkom centru Zagreb u trajanju od 9. do 11. siječnja 2023. godine.

Prvi dan studijske posjete upoznali smo Anu Ljubas, magistru sestrinstva, pomoćnicu ravnatelja za sestrinstvo i glavnu medicinsku sestru KBC-a Zagreb, koja nam je ukratko predstavila strukturu i organizaciju rada.

Pod vodstvom Ane Roić, mag. med. techn., glavne sestre Klinike za kirurgiju, posjetili smo, tijekom trodnevne studijske posjete, Zavod za hepatobilijarnu kirurgiju i transplantaciju abdominalnih organa, Zavod za plastično-rekonstruktivnu kirurgiju i kirurgiju dojke, Zavod za dječju kirurgiju, Zavod za vaskularnu kirurgiju, Zavod za onkološku kirurgiju, za traumatologiju i koštano-zglobnu kirurgiju te Dnevnu bolnicu s jednodnevnom kirurgijom i kiruršku Polikliniku.

Veliko nam je zadovoljstvo što nam je omogućena studijska posjeta te pružena prilika za razmjenom iskustava i stjecanja novih kompetencija.

Marinela Rožaj, mag. sestrinstva

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.