Sudjelovali smo u projektu “Žene i tehnika- prema rodno uključivom muzeju“

Učenice 3.a razreda sudjelovale su u projektu „Žene i tehnika- prema rodno uključivom muzeju“. Projekt se provodio od lipnja 2021. do veljače 2022. putem online radionica i webinara pod vodstvom stručnjaka i stručnjakinja s područja kulture i umjetnosti kako bi mladi stekli osnovna znanja i vještina s područja muzeologije, dizajna i umjetnosti.

Učenice o projektu:

Marija Horvat:

“Pridruženje ovom projektu bila je jedna od mojih boljih odluka. Zaista mi se sviđa način rada i naša najdraža voditeljica projekta Ana. Upoznala sam puno novih ljudi i stekla nova iskustva.”

Marija Hlupić Brkić:

“Kroz ovaj projekt naučila sam puno o položaju žena iz stvarnih primjera. Isto tako sam puno puta sebe stavila u položaj tih žena i zamišljala kako bi bilo živjeti njihovim životom. Napravila sam puno projekata vezanih uz teme koje smo obrađivali na radionicama, teme koje meni inače ne bi pale na pamet, a zapravo su jako zabavne.”

Lana Zajec:

,,Ovaj projekt bio mi je dojmljiv, vrlo poučan, zanimljiv te sam upoznala puno ljudi, različitih godišta iz cijele Hrvatske. Imali smo puno radionica i svaka od njih bila je zanimljiva. Voditeljice Ana i Tea bile su jako ljubazne pa su one i najviše doprinijele boljoj atmosferi tijekom radionica. Gas za žene :)”