Sudjelovanje na 14. Međunarodnom kongresu hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Nastavnici iz Srednje škole Pregrada, Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Čakovec sudjelovali su na Međunarodnom kongresu u organizaciji Hrvatskog društva medicinskih sestara anestezije, reanimacije, intenzivne skrbi i transfuzije. Kongres je održan u Šibeniku u kongresnom centru Amadria Park Hotela Ivan, a trajao je od 24. do 26. lipnja 2021. godine.

Na kongresu je ukupno sudjelovalo 20 nastavnika među kojima je bilo petero nastavnika iz Srednje škole Pregrada, 5 nastavnika iz Srednje škole Čakovec i 10 nastavnika iz Medicinske škole Varaždin. Stručno usavršavanje provedeno je u sklopu projekta Medicinske škole Varaždin.

Iz Srednje škole Pregrada stručno su se usavršavali nastavnici iz aktiva zdravstvene njege Marinela Rožaj, Ivana Jedvaj, Ivica Matejaš, Martina Pavleković, Kristina Pavić.

  

Program kongresa bio je ispunjen različitim predavanjima i radionicama na području prijeoperacijskoga i  poslijeoperacijskoga zbrinjavanja pacijenata. Omogućio je nastavnicima  stjecanje novih i suvremenih znanja i vještina iz područja kirurške zdravstvene njege, hitnih medicinskih postupaka, kirurgije, anestezije, zdravstvene njege u operacijskom bloku te u poslijeoperacijskom oporavku.

Marinela Rožaj, mag. sestrinstva

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.