Sudjelovanje na studijskoj posjeti Univerzitetnem kliničkom centru u Ljubljani

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Nastavnica Srednje škole Pregrada Marinela Rožaj zajedno sa nastavnicima iz Medicinske škole Varaždin i Srednje škole Čakovec sudjelovala je na studijskoj posjeti Univerzitetnem kliničkom centru u Ljubljani koji ima više od 8300 zaposlenika te najveći je bolnički centar u Sloveniji sa sjedištem u Ljubljani. Studijska posjeta održala se od 14. do 18. studenog 2022. godine. Nastavnici su srdačno prihvaćeni i ugošćeni, od strane svih glavnih sestara Kliničkog centra Ljubljana. Na sastancima su diskutirali o školovanju medicinskih sestara/tehničara u Sloveniji te ga usporedili sa trenutnim sustavom školovanja u Republici Hrvatskoj. Osvrnuli su se na važnost pridržavanja kompetencija medicinskih sestara/tehničara obzirom na njihov stupanj obrazovanja te se istih strogo pridržavaju.

Organizacija i djelovanje UMCL-a usmjereni su na kontinuirano unapređenje usluga, razvoj i uvođenje novih metoda liječenja te prijenos znanja na mlađe generacije zdravstvenih djelatnika. Na svakom odjelu imaju medicinsku sestru za higijenu, kvalitetu rada te pedagošku sestru.

Tijekom studijske posjete stečena su vrijedna iskustva o samoj organizaciji i suvremenim načinima rada ugledne zdravstvene ustanove.

Marinela Rožaj, mag. sestrinstva

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.