Svjetski dan bolesnika

Svjetski dan bolesnika obilježava se svake godine 11. veljače, a utemeljio ga je papa Ivan Pavao II. 1992. godine kako bi skrenuo pozornost na bolesnike i njihove probleme. Svjetski dan bolesnika obilježili smo humanitarno s puno pozitivne energije. 8. veljače 2018. učenice 4. d razreda mjerile su u Gradu Zaboku krvni tlak uz savjete usmjerene na promociju zdravlja. Odaziv građana bio je velik. Učenice su, također, dijelile brošure usmjerene na zdrav način življenja.

12. veljače 2018. u OB Zabok učenici 4. d razreda na odjelu su pedijatrije razveselili najmlađe pacijente balonima, dječjim pjesmama uz pratnju gitare te pripremljenim igrokazom. Učenici su se maskirali i podijelili djeci bojanke i crteže koje su sami izradili.

Posjetili su i interni odjel gdje su pacijentima zaželjeli zdravlje uz čestitke hrabrosti i prigodne poklone. Na 1. katu bolnice učenici su mjerili krvni tlak, šećer u krvi te određivali ITM. Proveli su edukaciju s ciljem promocije zdravlja uz materijale koje su sami pripremili. Na razini škole Stručno vijeće nastavnika zdravstvene grupe predmeta pokrenulo je humanitarnu akciju prikupljanja higijenskih potrepština za odrasle i djecu, didaktičkih materijala za igru i dr. Prilikom prikupljanja potrebitoga došla je do izražaja dobra volja i veliko srce zaposlenika i učenika. Poklone smo uručili odjelima interne, ginekologije i kirurgije za pacijente kojima je potrebna pomoć. Zahvaljujemo se Općoj bolnici Zabok što smo zajednički proslavili tako važan dan.

Svim učenicima zahvaljujemo se na trudu, veselju koje su prenijeli na bolesne, a bolesnima želimo što brže ozdravljenje.

U prilogu možete pogledati fotografije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.