Srednjoj školi Pregrada kao nositelju i Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok kao ravnopravnom partneru odobren je projekt „Tradicija na suvremen način“ u sklopu javnog poziva Ministarstva turizma i sporta „Promocija i jačanje kompetencija strukovnih i umjetničkih zanimanja za turizam 2022.“
Dvije strukovne škole povezale su se u promociji i izradi turističkog gastro proizvoda: tradicionalnog uskrsnog kolača u obliku mafina bez glutena posluženog u recikliranom papiru i glini za vrijeme uskrsnog sajma u Krapini. Uz tradicionalan kolač u suvremenom ruhu, recikliranim materijalima uredit će se izlog gradske pekare „Pekom“, oslikati jedan zid pekare, a osnovnoškolci iz Krapine saznat će više o prehrani bez glutena i recikliranim materijalima u svakodnevnoj upotrebi. Gradska pekara „Pekom“ obogatit će svoju ponudu ovim kolačem izrađenim od tradicionalnih namirnica iz lokalnog uzgoja i OPG-ova.