Transnacionalni sastanak škola Erasmus+ projekta u Njemačkoj

Članice projektnog tima i nastavnice Jasminka Mikša i Valentina Kunštek sudjelovale su na prvom transnacionalnom sastanku u sklopu KA2 Erasmus+ projekta Geschichte interkulturell erleben für eine starke gemeinsame Zukunft – Kommunikation als Schlüssel zum friedvollen Miteinander!  koji se održao od 7. do 9. ožujka 2018.

Sastanak se održao u školi Westerwaldschule iz Waldernbacha, Mengerskirchena koja je ujedno i koordinator projekta. Cilj sastanka bio je dogovor za daljnji rad na projektu, evaluacija dosadašnjeg rada, razrada budućih projektnih aktivnosti, upotreba evaluacijskih metoda te načini diseminacije projekta. Nastavnice su upoznale učenike koji će sudjelovati u programu razmjene učenika i s njima provele jedno prijepodne. Učenici su pripremili prezentacije o školi i o pokrajini Hessen.

U njemačkoj školi naše nastavnice dočekane su srdačnom dobrodošlicom ravnateljice, ali i cijelog kolektiva i učenika. Članovi njemačkog projektnog tima proveli su naše nastavnice kroz školu, upoznali ih s načinom rada u školi te organizirali razgled grada Limburg an der Lahn.

Sljedeći susret održat će se u travnju 2018. u Njemačkoj kada će na putovanju sudjelovati i naši učenici.

Veselimo se sljedećem susretu!

U prilogu možete pogledati fotografije.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.