U Srednjoj školi Pregrada stručno usavršavanje iz područja simulacija u modernoj medicini – in house (Medis)

Uspostava Regionalnog centra kompetentnosti inovativnih zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi Varaždin

Održano je stručno usavršavanje za nastavnike RCK i partnerskih škola; online scenarij za medicinsku edukaciju iz područja pedijatrije, kardiologije, operacione sale – in house.

U suradnji s Medis Adriom organizirana je edukacija za unapređenje kompetencija edukatora za postupke osnovnih mjera održavanja života odraslih i djece i to davanja umjetnog disanja, masiranja srca, prepoznavanja i sprečavanja anafilaktičkog šoka, vježbanja zbrinjavanja dišnih putova odraslih i djece, održavanja života odraslih, održavanja života djece, održavanja života dojenčadi, postavljanja nosnih katetera za kisik kod odraslih, postavljanja nosnih katetera za kisik kod djece, korištenja defibrilatora kod odraslih i djece te imobilizacije svih ekstremiteta kod odraslih i kod djece. Zanimljive edukacije vodio je predavač liječnik specijalist hitne medicine posebno certificiran za edukacije s medicinskim simulatorima od strane međunarodnih organizacija za medicinsku simulaciju, dr. Lukas Drabauer iz Alpha Medical Concepts e.u.

Nastavnici iz Srednje škole Pregrada koji su sudjelovali u petak  9.7.2021. i subotu 10.7.2021. na navedenim aktivnostima su: Marinela Rožaj, Ivica Matejaš, Ivana Jedvaj, Martina Pavleković, Lucija Haramina, Lucija Števinović, Kristina Pavić, Kristina Sopina, Irena Šlogar, Vesna Leskovar Dobrina. Nastavnici su izuzetno zadovoljni provedenim edukacijama i sudjelovanjem na stručnom usavršavanju jer samim time osnažuju svoje odgojno-obrazovne vještine i kompetencije potrebne za obrazovanje učenika.

  

 

   

Marinela Rožaj, mag. sestrinstva

Sadržaj ove objave isključiva je odgovornost Srednje škole Pregrada.