U Učeničkom domu obilježen Dan pčela

Svjetski dan pčela 2024. obilježen je radionicom „Pčelice“ koju je održala odgajateljica Mateja Pondeljak te radionicom „Pčele i pčelarstvo“ koju su održali odgajatelji Igor Hustić i Ines Petek Moržanj .

Odgajateljica Pondeljak je kroz primjere iz života i rada pčela prikazala što sve možemo naučiti od pčela. Učenicima slijedi stresno razdoblje pred kraj nastavne godine i jako je bitno znati organizirati svoje vrijeme, a i podsjetiti se da male stvari igraju jako veliku ulogu u našim životima- baš poput pčela. Za kraj radionice opustili su se i izradili košnice, pčelice i sače te njima ukrasili domske prozore.

Kroz radionicu „Pčele i pčelarstvo“ učenici su stekli uvid u opće karakteristike pčela, njihovu organizaciju i ulogu te postupak proizvodnje meda. Odgajatelj Hustić, koji je ujedno i iskusni pčelar približio je učenicima osnove pčelarstva. Učenici su mogli isprobati pčelarsko odijelo te razgledati sače i košnice. Na kraju radionice su degustirati medene kolačiće koje je pripremila odgajateljica Petek Moržanj.