Naši učenici obilježili su Dan ružičastih majica

Dan ružičastih majica, poznat kao Međunarodni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, obilježava se s ciljem podizanja svijesti o problemu vršnjačkog nasilja i promicanja kulture nenasilja i tolerancije među mladima posljednje srijede u veljači.

Ideja za ovaj dan potekla je iz Kanade 2007. godine nakon što su dva srednjoškolca, David Shepherd i Travis Price, pokrenuli kampanju u znak podrške svom školskom kolegi koji je bio maltretiran zbog nošenja ružičaste majice. Kako bi pokazali solidarnost, David i Travis su potaknuli svoje vršnjake da obuku ružičaste majice, stvarajući time snažan vizualni pokret protiv vršnjačkog nasilja.

Događaji i aktivnosti koje se provode, usmjereni su na edukaciju mladih o važnosti poštovanja različitosti, značaju empatije i potrebi za stvaranjem sigurnog okruženja u kojem svi mogu rasti i razvijati se bez straha od nasilja.

Učenici 3. m razreda smjera medicinska sestra/tehničar opće njege, u sklopu vježbi iz predmeta Profesionalna komunikacija, obilježili su u našoj školi ovaj dan izradom i postavljanjem plakata u predvorju škole kako bi senzibilizirali svoje kolege o problemu vršnjačkog nasilja, dok su učenici 3.a razreda izradili plakat u obliku ružičaste majice.

Učenici koji žive u Učeničkom domu pisali su poruke koje su im drugi govorili, a za koje žele da se više nikada ne govore te tako odlučili stati na kraj govoru mržnje i nasilju.