Učenici Medicinske škole Varaždin održali su u našoj školi predavanje u sklopu “Dana bez glutena”

U četvrtak, 26. svibnja 2022. godine u školi je u sklopu obilježavanja “Dan bez glutena” održano predavanje i radionica učenika Medicinske škole iz Varaždina. Učenici Azra Detić, Marta Sitar, Nikol Nevestić i Patrik Mudri održali su predavanje o Celijakiji i intoleranciji na hranu za učenike 1.a, 2.a i 1.m razreda koje je crticama iz osobnog života upotpunila Lucija Furjan, učenica koja boluje od celijakije. 

Nakon iznimno korisnog predavanja, slijedila je radionica pripremanja jela koja u sebi ne sadrže gluten. Uz spomenute učenike iz Medicinske škole Varaždin te njihovih mentorica prof. Nataše Vuković i Marije Novak, u radionici kuhanja sudjelovali su Lana Hlupić (1.a), David Peer (1.a), Klara Očić (1.a), Lea Leskovar (2.a), Sara Krajnik (3.a), Jann Galić (1.m), Danijel Družinec (1.d) te profesorice Irena Kolar Horvat, Neala Čuljat Tomašić, Vesna Petravić i Ksenija Šaić. 

Pripremili su kruh bez glutena serviran uz paštetu od tune te sirni namaz, palačinke i, zvijezdu radionice, kolač od jagoda. 

Sva pripremljena jela izložena su u auli škole te su naši učenici mogli degustirati zdrava jela koja u sebi ne sadrže gluten. 

Recepti se nalaze u prilogu. Iskoristite sezonu jagoda i pripremite ovaj ukusan kolač.

Recepti za jela bez glutena