Uspjeh SŠ Pregrada u prijavi Erasmus+ projekta SkillsUp

Srednja škola Pregrada postala je članica konzorcija uz Medicinsku školu Varaždin i Srednju školu Čakovec, koja je na čelu konzorcija. Riječ je o novom projektu mobilnosti pod nazivom SkillsUp. Od preko stotinu prijavljenih projekata, taj projekt ocijenjen je kao drugi najkvalitetniji u Hrvatskoj! U Srednjoj školi Čakovec sastale su se ravnateljice navedenih škola (Vilmica Kapac, Mirjana Grabar Kruljac i Gordana Ramušćak) i koordinatori projekta (Ivana Jedvaj, Patricija Jakopović i Mladen Tota).

Cilj je projekta omogućiti kvalitetnu vježbovnu nastavu u inozemstvu kao nadopunu vježbi u Hrvatskoj, stjecanje novih stručnih vještina i upoznavanje sa suvremenim metodama rada u zdravstvenim ustanovama te ojačati kapacitete škole za prijavu na buduće projekte. Iz Srednje škole Pregrada u  mobilnostima će sudjelovati 7 učenika/ica iz programa Medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege koji će realizirati vježbe od 3 tjedna u rehabilitacijskom centru Topolšica u Sloveniji.

Bitno je istaknuti da su ovim projektom pokriveni svi troškovi učenika, a za vježbe će dobiti i džeparac. Vježbe će im se priznati kao i vježbe odrađene u Hrvatskoj, a izdat će im se Europass i ECVET potvrde koji su unificirani na Europskoj razini i gdje će pisati koje su ishode ostvarili te će ih moći priložiti uz prijavu za posao.

Veselimo se novim izazovima i suradnji. Želimo da naši učenici  postanu vrhunski stručnjaci u odabranom zanimanju, ali i kvalitetni ljudi. Sudjelovanje u mobilnostima tome i doprinosi.

 

Objava u medijima dostupna je na: https://l.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Femedjimurje.rtl.hr%2Fvijesti%2Fskolski-kutak%2F3511339%2Fkvaliteta-i-strucnost-projekt-skills-up-srednje-skole-cakovec-ocijenjen-kao-drugi-najkvalitetniji-u-hrvatskoj%2F%3Ffbclid%3DIwAR0lXpWoIVmq80suCMJ6BK1Raa_jKPbOq9mcR_IRUfle2QxrRDugmTkkEwk&h=AT2lEh3-Yhc311J21-pYOw2rydML2CJpCxLnEZLnypBy6yJAN257FGqmkW60op8y2sUR464hxiNtar2qTNLXyefRovV9ggrMCrXpdpvtLzeCTceE-GnULJ8Mqdqu3Bn0JVU

 

Sve detalje o projektu možete pratiti na službenoj Facebook stranici projekta https://www.facebook.com/SkillsUp-410958642835498/