Završna konferencija projekta „Sunčane zrake odrastanja – škola za mlade”

Završnom smo konferencijom projekta „Sunčane zrake odrastanja – Škola za mlade“, na kojoj su, uz video prikaz provedenih aktivnosti, zajedničko druženje i domjenak, svim polaznicama dodijeljene diplome, a voditeljicama prigodne zahvalnice za rad na provedbi projekta, uspješno priveli kraju sve planirane aktivnosti.


Program je realiziran kroz 10 pedagoških radionica – susreta, jednom tjedno, po 2 školska sata. Tematika radionica usko je bila vezana uz probleme odrastanja: donošenje pravila i njihovo poštivanje, naše potrebe, komunikacija, emocije, samopoštovanje i samopouzdanje, prava i odgovornosti, donošenje odluka, ljestvica vrednota, rješavanje sukoba, sposobnost samoprocjene te očuvanje mentalnog zdravlja.


14 učenica prvih razreda uspješno je završilo ovaj program koji im je pomogao u stjecanju kompetencija, vještina i navika koje su neophodne za sretan i uspješan život. Time su polaznice osposobljene da budu uspješnije u školi i izvan nje – da imaju bolje odgojno – obrazovne rezultate, da se znaju uhvatiti ukoštac sa svim životnim izazovima, posebno u izgradnji boljih i kvalitetnijih suodnosa sa svima (roditeljima, prijateljima, nastavnicima…), a što su i same prepoznale kroz evaluaciju projektnih aktivnosti.